Aanbod

Coaching en consulten, algemeen en systemisch
U kunt bij mij terecht voor individuele sessies, waarbij we kunnen inzetten wat er nodig blijkt. De vraag kan breed zijn, en ik zal altijd uitgaan van aansluiten waar jij bent.
Het kan zijn, dat we werken met de kennis vanuit mijn achtergrond als antroposofisch huisarts, of gebruik maken van het autonome zenuwstelsel, of van motivational interviewing of dat we werken vanuit de opstellingen en systemisch werk.
Ik heb geen medisch materieel meer ter beschikking, dus voor hechten, labaanvragen en dergelijke kunt je niet bij mij terecht.

Kosten: €  180,-  voor sessie 1.5 uur, eventueel als vervolg kortere sessies af te spreken, voor prijs naar rato.

Workshops opstellingen
Voor vragen en thema’s, waar een opstelling aangewezen lijkt, organiseer ik af en toe een open workshop. Daar gaan we aan de slag met de vragen in de groep.
Deze groepen doe ik op de Groesbeekseweg 96

Workshops systemisch werk voor zorgverleners
Voor zorgverleners, die geraakt zijn door het systemisch werk, en dat beter willen leren kennen, is er een driedaagse cursus. We gaan de verdieping in met oefeningen, inleidingen en opstellen. De cursisten kunnen door hun vragen mee bepalen wat we aanpakken. In het verleden kwamen zo aan bod: algemene principes, oplossingszinnen, openen van een opstelling, genogram gebruiken, één op één consultaties, waaronder tafelopstellingen, voorbeelden uit de huisartspraktijk, hiërarchie van Bateson in opstellingsvorm, pyramideopstelling, en bewegingen van de ziel.

Workshop “de arts en de dood”
Deze workshop is op locatie te bestellen, en voor “arts” is elke zorgverlener in te passen. Deze workshop gaat niet over het stervensproces vanuit de patiënt, maar bekijkt het sterven, of dood gaan “an sich” en wat dit betekent voor een hulpverlener of arts, die zich begeeft op de tijdslijn van een ander, de patiënt, met het oogmerk daar iets goeds aan toe te voegen. Wat doet deze verantwoordelijkheid weer met de professional?
We werken met een historisch overzicht, met een inquiry, een meditatie en een opstelling.

Het autonome zenuwstelsel in de spreekkamer, of de balans van het konijntje
Op verzoek kan ik een workshop verzorgen over het werken met het autonome zenuwstelsel in de spreekkamer of behandelkamer.

Het autonome zenuwstelsel, met de dynamische balans tussen sympaticus en orthosympaticus biedt een prachtige kans om uit het ziektemodel te stappen, en tevens vele klachten te verklaren vanuit de werking van deze twee polaire werkingsgebieden van ons lichaam. Hartkloppingen en koude vingers, of buikkrampen en droge mond worden logisch als er een gebrek is aan parasympatische kwaliteit in ons leven.
Of anders gezegd, als ons “rustlichaam” te weinig ruimte krijgt. We praten over en leven in “stress” en “minder stress”. In wezen lijken we de kwaliteit en de werking van uiterlijke rust onvoldoende te waarderen. Uiterlijke rust, betekent juist grote “drukte” van binnen in de zin van verteren, herstellen, en weerstand versterken.
Dat is wat we zo hard nodig lijken te hebben.
Inzicht geven in dit fenomeen, aangevuld met inzichten uit de polyvagaal theorie, en oefeningen voor de spreekkamer is wat we gaan doen.